Capete pentru trepied

21. descărcare

Trepiedele sunt un must – have in domeniul fotografiei, indiferent daca vorbim despre profesionistii din domeniu sau amatori. Cu toate acestea sunt multi cei care inca nu au in dotare un astfel de accesoriu foto – video, ei fiind sfatuiti de catre cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest profil sa fie atenti la caracteristicile fiecarui trepied in parte dar mai ales la tipul de cap pe care acesta o are. Astfel, exista 4 categorii de capete de trepiede dupa cum urmeaza –

  1. Capul de tip panoramic

Aceste tipuri de capete se mai gasesc si sub denumirea de capete de trepiede 3D, fiind concepute in special pentru fotografia all – around, a naturii, a peisajelor sau a stilului de viata. Avantajul principal pe care il are acest cap panoramic spre deosebire de celelelalte este ca el ne permite sa ne mentinem pozitia intr-un plan dar in acelasi timp sa ne urmarim si subiectul atat in plan verticat cat si orizontal. Capul 3D ne permite asezarea aparatului foto pe 3 axe.

  1. Capul Micrometric

Iubitorii fotografiei macro trebuie sa aiba acest cap la trepiedul din dotare, acesta fiind construit cu un sistem de 3 roti dintate si permitand fotografului sa faca poze extrem de precise.

  1. Capul de tip bila

Capul de tip bila este destinat in special profesionistilor din domeniu mai ales datorita faptului ca este difici de utilizat daca ai nevoie ca aparatul tau sa stea fix pe pozitie. Cu toate acestea, capul de tip bila este rapid in utilizare si foarte usor din punctul de vedere al greutatii sale.

  1. Capul de trepied Joystick

Acest tip de cap este de fapt tot unul de tip bila doar ca are in dotare un maner care ne permite sa pozitionam mai bine aparatul foto. Astfel, cu ajutorul trepiedului care are un cap de tip joystick putem sa ajustam mult mai rapid si mai precis camera foto pe care o asezam pe trepied.