Carcasa pentru mini-Pc

10

Indiferent ca vorbim despre un desktop, un laptop sau un mini-pc stim deja ca disiparea caldurii degajate de un astfel de dispozitiv este extrem de importanta. Acesta este si rolul cooler-elor aparute pe piata de foarte mult timp. Cu toate acestea nimeni nu se gandise pana acum sa proiecteze un astfel de cooler si pentru mini-pc-uri. Astazi a aparut si un astfel de accesoriu pentru aceste gadgeturi, o carcasa speciala pentru ele care nu numai ca ajuta la disiparea caldurii degajate de componentele din interiorul unui mini-pc ci are si rol de protectie.

Carcasa pentru aceste mini-pc-uri poarta denumirea de Streacom DB4 iar persoanele care si-au achizitionat-o deja au numai recenzii pozitive despre ea. Forma carcasei este de cub si prezinta din loc in loc striatii ce joaca rolul unor radiatoare pasive. Materialul din care a fost confectionata este aluminiul, carcasa fiind sprijinita de un suport din metal care permite sa mascheze conectorii orientati in jos, astfel incat sa se poata face o ventilatie mai buna. De asemenea, panourile laterale patru la numar pot fi si ele eliminate de utilizatori, usurandu-se in acest mod accesul la componentele interne ale mini-pc-ului pe care l-ati montat in carcasa.

Cei care si-au dat silinta sa construiasca o astfel de protectie pentru mini-pc-uri au gandit-o in asa fel incat utilizatorului sa ii mai ramana si ceva spatiu liber pentru montarea unei placi de baza cu format ITX sau pentru instalarea unui hard disk ori doua SSD-uri. De asemenea, instaland toate acestea pe mini carcasa, ne va ramane loc si pentru a adauga o placa de sunet sau video dedicata indiferent daca vorbim de modelele care detin sistem de racire dual slot sau nu.

Pretul carcasei pentru mini-pc-uri Streacom DB4 nu depaseste suma de 100 de dolari, aceasta putand fi achizitionata atat din magazinele de specialitate cat si online.