Ce este necesar sa stim cand alegem un sonar de pescuit

3

In ultimii ani din ce in ce mai multe persoane care practica pescuitul ca si hobby dar si ca domeniu de activitate principala isi achizitioneaza un sonar de pescuit. Acesta este si motivul pentru care tehnologia cu ajutorul careia sunt fabricate aceste gadgeturi a evoluat semnificativ, aparand pe zi ce trece sonare de pescuit din ce in ce mai performante sub diferite forme sau marimi.

Este foarte important ca inainte sa ne decidem care este cel mai bun sonar de pescuit pentru nevoile noastre sa intelegem care sunt caracteristicile lui importante dupa care trebuie sa ne ghidam. Capacitatea unui sonar de a ne ajuta sa gasim pestii depinde de patru caracteristici, acestea fiind – puterea pe care o are transmitatorul, eficienta transductorului, sensibilitatea receptorului si nu in ultimul rand optiunile pe care ni le ofera display-ul sonarului de pescuit.

Puterea pe care o are transmitatorul este cea mai importanta caracteristica pe care o poate avea un sonar de pescuit. Aceasta este exprimata numai in watti si reprezinta de fapt oscilatia totala pe care o are voltajul curentului alternativ. Puterea sonarului de pescuit este importanta mai ales in cazul in care obisnuiti sa pescuiti de obicei la adancimi mari sau in ape mai tulburi.

Eficienta transductorului este si ea o caracteristica importanta a unui sonar de pescuit, el functionand ca o antena. Atunci cand alegem sonarul potrivit trebuie sa tinem cont de tipul de instalare a acestuia dar si de unghiul conului de scanare. In cazul in care obisnuim sa pescuim in ape sarate sau cu o adancime mai mare este recomandat sa ne achizitionam un transductor cu frecventa dubla.

Display-ul unui sonar de pescuit este si el important, unii spunand ca este cel mai important aspect atunci cand ne alegem un astfel de dispozitiv. Acesta poate fi color sau mono color, preferandu-se cele colorate deoarece cu ajutorul acestor display-uri putem discerne raspunsul pe care ni-l da sonarul de pescuit mult mai usor si mai repede.

Frecventa pe care o au sonarele de pescuit este fie prea joasa, fie prea ridicata, fiecare varianta in parte avand avantajele dar si dezavantajele sale. In cazul in care pescuim in apa sarata sau cu o adancime mare este necesar sa achizitionam un sonar de pescuit cu frecventa cat mai inalta sau chiar cu dubla frecventa.