Ce este un convertor HDMI

24. convertor hdmi

Televizoarele de generatie mai noua sunt dotate cu interfata HDMI. Astfel ca daca te numeri printre sutele de persoane care au in dotare un calculator mai vechi cu interfata VGA si doresti sa il conectezi la un televizor de tip nou care prezinta interfata HDMI este impetuos necesar sa iti cumperi un adaptor HDMI.

Interfetele prezentand doua standarde diferite, respectiv HDMI – digital si VGA – analog, niciodata nu o sa poti conecta un calculator de tip vechi la un televizor de generatie noua fara un astfel de adaptor HDMI RCA. Mai pe scurt, definitia acestui dispozitiv este – conectarea unui calculator care prezinta interfata VGA la un televizor cu interfata HDMI. Atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga veti gasi sa cumparati sute de modele de convertoare HDMI. Pe piata exista de asemenea si convertoare VGA la HDMI, in functie de necesitatile pe care le aveti. In cazul in care v-ati hotarat sa cumparati un astfel de dispozitiv trebuie sa stiti ca le gasiti atat in magazinele de profil din marile orase, cat si in mediul online unde oferta este mult mai variata si puteti beneficia si de anumite discount-uri de sarbatori si nu numai. Din punctul de vedere al pretului cu care aceste dispozitive sunt comercializate, el nu este deloc mare tinand cont de toata treaba pe care o face, pretul variind intre 100 si 300 de Ron, in functie de locatia de unde il achizitionati.

Convertorul HDMI trebuie sa fie de nelipsit pentru persoanele care detin acasa un calculator de tip vechi dar un televizor de generatie noua si vor sa urmareasca filmele si videoclipurile la rezolutii mai mari, precum si la o calitate superioara, atat video cat si audio. De altfel, fara un astfel de convertor HDMI nu veti putea niciodata sa conectati cele doua dispozitive intre ele, acest lucru fiind posibil numai daca va achizitionati un calculator de tip nou sau un laptop.