Ce fisiere suporta un Media Player

4

In functie de fiecare model de media player in parte, formatele audio – video suportate pot diferi de la caz la caz. In cazul in care abia acum te-ai hotarat sa iti achizitionezi un astfel de gadget esti unul dintre norocosi, media playerele noi suportand aproape orice format de fisier audio – video.

Daca nu stii la care media player sa te hotarasti atunci cand vrei sa iti cumperi unul, te atentionam ca trebuie in primul rand sa fii foarte atent la compatibilitatea pe care noul media player o are cu anumite fisiere audio sau video populare. Astfel ca inainte sa iti alegi modelul dupa designe-ul sau fii atent la filmele, jocurile si muzica pe care o detii tu in colectia personala, verificand formatul tuturor fisierelor pe care le ai. Poti sa ai noroc si ca producatorul media player-ului pe care il cumperi sa updateze la zi fomatul fisierelor pe care le suporta insa este recomandat sa nu te bazezi pe acest lucru si sa stai cu media player-ul nefolosit pana cand se gandesc ei ca este cazul sa bage noi formaturi de citire audio – video.

Cele mai populare codecuri pe care trebuie sa le suporte majoritatea media playerelor de pe piata sunt –

  1. Codecuri pentru fotografii – JPEG, GIF, PNG, BMP.

 

  1. Codecuri pentru video – AVI, MPEG, MPG, MKV, VOB, MOV, WMW.

 

  1. Codecuri pentru audio – MP3, WMA, WAV, WMA Pro, AAC, OGG, FLAC, AIFF.

De asemenea si subtitrarile filmelor vor fi o problema in cazul in care nu iti achizitionezi un media player care suporta modificarea functiilor subtitrarilor precum limba, culoarea, asezarea in linie, afisare sau dimensiunea fontului folosit. Ai grija sa verifici daca gadgetul pe care urmeaza sa il cumperi suporta citirea formatelor populare de subtitrari precum – SRT, SUB, ASS sau SMI.