Ce sunt dronele?!

1

Multi dintre noi am auzit de drone insa nu toti stim si ce sunt ele, cum functioneaza si la ce ne ajuta. Lumea gadgeturilor e in continua crestere, zi de zi aparand pe piata modele noi de astfel de dispoztiive inteligente, care de care mai interesante sau nu, cum este si cazul dronelor.

Dronele exista de foarta multa vreme, cu mult inainte de a afla noi de ele. Acestea au fost utilizate de mult timp cu scop militar, datorita caracteristicii lor primare – capabilitatea de a zbura fara a fi pilotate de vreo persoana. Mai exact definitia dronelor este – dispozitiv Unmanned Aerial Vehicle. Scopul pentru care ele au fost create este unul militar, respectiv recunoasterea anumitor obiective sau aruncarea bombelor cu ajutorul lor. Cu timpul insa, dronele au iesit din scopul initial pentru care au fost produse, ajungand sa fie comercializate si pentru uzul omului de rand sau al companiilor care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in domenii in care au nevoie de astfel de dispozitive inteligente. Astfel, ele mai pot fi utilizate si in alte scopuri profesionale precum in filmarile la inaltime atunci cand se difuzeaza un eveniment sportiv, un concert etc Concepute de noi ca si niste jucarii, multi am inceput sa ne achizitionam un astfel de gadget pentru uzul personal.

Functionalitatea dronelor este posibilia prin intermediul tehnologiei Wireless cu o telecomanda. Unele dintre acestea pot fi manevrate si cu ajutorul unui smartphone sau Iphone, prin instalarea din magazinul Google Play sau App Store a unei aplicatii dedicate. Functiile si caracteristicile principale pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand iti doresti sa cumperi un astfel de gadget sunt – autonomia bateriei, cu cat mai mare, cu atat mai mult poate sa zboare, camera foto dar si distanta de zbor de care este capabila fiecare drona in parte.