Ce sunt ochelarii VR

7

Realitatea virtuala care ni se parea de neatins in trecut cand urmaream filmele S. F. nu mai este deloc o noutate pentru noi. Atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga au aparut la vanzare numeroase gadgeturi de realitate virtuala, care de care mai ispititoare sau nu, create special pentru pasionatii de dispozitive inteligente.

Ochelarii de tip VR sunt gadgeturile care se gasesc la multi tineri in zilele noastre, mai ales datorita faptului ca ei functioneaza cu ajutorul unui Smartphone si cine nu are un telefon inteligent astazi?! Aceste gadgeturi se gasesc de achizionat atat in magazinele de profil cat si online la un pret care variaza de la 100 si pana la 400 de Ron, in functie de producatori si de modele. Unii dintre ei pot avea telecomanda sau nu, altii pot avea in partea de jos un buton de Touchpad, modelele variind de la caz la caz. Numele lor de VR este pe cat se poate de evident – Virtual Reality, mai exact realitate virtuala, denumire care nu poate fi contestata, acest tip de gadget facand exact ce spune numele lor, adica ne introduce in lumea virtuala la care doar visam cand eram copii.

Pentru cine nu stie exact cum functioneaza ei, noi va spunem ca mai simplu de atat chiar nu se poate, ochelarii VR fiind mai exact o cutie in care este bagat telefonul inteligent pe care il utilizati in fiecare zi. Atentie insa, in functie de fiecare producator in parte, gadgetul poate sa nu functioneze cu orice smartphone si mai ales este importanta marimea display-ului acestuia. In momentul in care totul este compatibil cu ochelarii VR, puteti sa va instalati pe smartphone diverse aplicatii din Google Play si sa intrati intr-o lume virtuala cum nu v-ati imaginat ca ar exista.