Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un trepied

19. descărcare

Fie ca esti fotograf amator sau profesionist, trepiedul este un accesoriu foto – video important pentru tine. In cazul in care inca nu ai un dotare un astfel de accesoriu si nu stii care este cel mai bun pentru aparatul foto pe care il ai, fii atent la aceste recomandari –

  1. Materialul din care este construit trepiedul

Trepiedele sunt confectionate din otel, aluminiu si din fibra de carbon. Cele mai scumpe trepiede sunt acelea facute din fibra de carbon, ele fiind si cele mai usoare. In cazul in care nu aveti destui bani pentru el, luati-va unul construit din aluminiu si acesta fiind usor.

  1. Greutatea pe care o suporta trepiedul

Fiecare trepied in parte este construit sa sustina o anumita greutate, asa ca inainte sa va achizitionati unul nou este bine sa iti atasezi la camera foto pe care o ai cel mai greu obiectiv, pentru a vedea daca trepiedul pe care vrei sa il cumperi poate sa il sustina.

  1. Transportarea trepiedului

In cazul in care doriti sa va achizitionati un trepied pentru studio, acest subiect nu va intereseaza. De cealalta parte insa daca stiti ca urmeaza sa transportati des trepiedul dupa voi, alegeti sa va luati unul usor astfel incat sa nu va doara mainile de la el.

  1. Garantia producatorului

Orice lucru se poate strica. Tocmai din acest motiv este recomandat sa va cumparati un trepied care pe langa toate caracteristicile sale importante sa aiba si o garantie extinsa de catre producator, de peste dou ani de zile, astfel incat el sa poata fi schimbat in cazul in care prezinta defectiuni. De asemenea este indicat ca producatorul sa ofere si servicii post – garantie, respectiv de intretinere sau piese de schimb.

  1. Designe-ul trepiedului

In momentul in care va cumparati un trepied ultimul lucru la care trebuie sa va uitati este cum arata acesta. Cel mai important este daca accesoriul foto indeplineste toate cerintele de mai sus, designe-ul sau nefiind interesant atata timp cat dumneavoastra stiti sa il intretineti.