Cel mai mic mini-pc din lume

4

Persoanele care isi desfasoara activitatea zilnica in compania Intel nu ne-au dezamagit nici de data aceasta cand vine vorba de noile tehnologii, aparand pe piata cu un model minimalist de mini-pc numit INTEL NUC.

Denumirea atat de neobisnuita a acestuia inseamna de fapt Nex Unit of Computing, cei de la Intel aducand pe piata gadgeturilor un mini-pc care nu depaseste dimensiunile unei palme. La prima vedere inovatia o confunzi usor cu un media player insa caracteristicile sale sunt extrem de interesante, acesta fiind de fapt un desk-top in miniatura care face aceleasi lucruri doar ca este mult mai usor de transportat si manevrat. Mini-pc-ul Intel NUC nu beneficiaza de o placa video performanta si nici nu are prea multe unitati de stocare dar datorita suportului cu ajutorul caruia il poti monta in spatele  unui monitor si manevrabilitatii de care acesta da dovada, mini-pc-ul Intel Nuc poate fi o alegere ideala pentru unii dintre noi care stim sa apreciem noile tehnologii aparute pe piata.

Specificatiile cele mai importante pe care le are acest gadget sunt – Procesor Core i3-5010U, grafica HD integrata, port SATA 3, 4 porturi USB si un port infrarosu in cazul utilizarii unei telecomande compatibile cu acest model, slot pentru stocarea SSD si sloturi dual-channel pentru memoria Ram. De asemenea, mini-pc-ul Intel Nuc beneficiaza de conectivitate Bluetooth, Wireless, detinand si un jack audio combinat pentru casti si microfon. De altfel, acest model se remarca si prin dimensiunile sale micute, respectiv de 115 x 111 x 48,7 mm.

Din punctul de vedere al pretului, acesta nu este deloc exagerat, fiind relativ mic spre deosebire de alte mini-pc-uri care se gasesc de achizitionat pe teritoriul tarii noastre. Costul mini-pc-ului Intel Nuc incepe de la 700 Ron, variind de la un magazin la altul, pretul fiind si in functie de caracteristicile sale.