Cine produce mini-pc-urile

2

Mini-pc-urile au devenit cele mai achizitionate gadget-uri, acestea fiind preferate atat de catre adolescenti si tineri dar si de catre persoanele mai in varsta, datorita portabilitatii si manevrabilitatii lor. Un mini-pc este de fapt un laptop de dimensiuni reduse, care ne permite sa intram pe internet, sa editam documentele, sa facem fotografii si multe altele, fara sa ne incurcam tot timpul in diferite cabluri.

Aceste dispozitive se gasesc de achizitionat intr-o gama variata, majoritatea producatorilor de laptop-uri si desktop-uri fabricand si mini-pc-uri. Lenovo, Intel, Sapphire si Apple MSI sunt doar cativa dintre producatorii acestor mini-laptop-uri, provocand si celelelate companii care isi desfasoara activitatea profesionala in acest domeniu sa le fabrice. Astfel, piata producatorilor de mini-pc-uri a crescut semnificativ, astazi existand zeci de companii care depun eforturi pentru crearea si imbunatatirea lor. Printre cele mai cunoscute, enumeram – Abaco, Acer, Acropio, Aleutia, ASRock, Asus, CompuLab, Dell, ECS, eMachines, Everex, Evo Technologies, FIC, Foxconn, Garlach, Lenovo, Packard Bell, Prestigio, ViewSonic etc

Fiecare producator in parte se ocupa atent de functiile si caracteristicile mini-pc-urilor pe care le produc, mai ales datorita concurentei care este in continua expansiune. Acesta este si motivul pentru care preturile de achizitie ale acestor gadget-uri au devenit mult mai accesibile pentru noi, producatorii lor incercand sa respecte un anumit standard din punctul de vedere al raportului calitate-pret.