Conectarea unui calculator la TV cu un convertor HDMI

25. convertor hdmi conectare

In cazul in care ai in dotare un calculator personal de generatie mai veche dar si un televizor nou, trebuie sa iti achizitionezi din magazinele de profil un convertor HDMI care iti va permite sa conectezi calculatorul cu televizorul pentru a putea urmari filmele si videoclipurile la o rezolutie mai mare si cu un sunet mult mai bun spre deosebire de cel de la PC. Dupa ce ai cumparat acest convertor, trebuie sa urmezi urmatorii pasi pentru conectarea lui corecta intre cele doua device-uri –

  1. In primul rand trebuie sa masurati corect cablurile, inclusiv pe cele audio, pentru ca acestea sa nu fie prea scurte.
  2. Urmatorul pas este acela de a baga cablul de alimentare cu care este dotat convertorul in priza, apoi veti introduce celelalte doua cabluri de la calculatorul personal la convertor si de la convertor la televizor, audio si video.
  3. In cazul in care identificati ca nu aveti sonor, verificati sa nu fi uitat sa introduceti si cablurile audio.
  4. Dupa ce toate cablurile au fost introduse atat in calculatorul personal cat si in convertorul HDMI, trebuie sa deschideti ambele dispozitive. Dupa ce televizorul s-a aprins, apasati pe programul 0 si dati inapoi cate un program pana veti ajunge la canalele HDMI, VGA, PC, DVI, RGB. In functie de tipul cablului sau al conexiunii, selectati canalul asociat.
  5. Dupa ce ati urmat toti pasii de mai sus, verificati daca conexiunea a fost facuta corect. In cazul negativ este necesar sa intrati in meniul calculatorului personal, mai exact in Control Panel, unde veti selecta Display si Change Display Settings. Odata ajunsi aici nu este necesar decat sa selectati optiunea tv si sa iesiti din meniu. La sfarsit veti avea o imagine de calitate superioara si un sunet stereo excelent, cele doua dispozitive fiind astfel conectate cu succes si dumneavoastra puteti beneficia de toate avantajele pe care vi le aduce un adaptor HDMI RCA.