Convertorul RCA la HDMI

17. Convertor RCA la HDMI

Monitoarele pentru calculatoarele personale, plasmele, LCD-urile, media-playerele, dvd playerele, consolele de joc si videoproiectoarele de generatie mai veche nu sunt dotate cu intrare RCA, ci doar cu mufe HDMI. Acesta este si motivul principal pentru care daca sunteti in posesia unui astfel de dispozitiv este necesar sa va cumparati de la magazinele de domeniu din tara sau online un convertor RCA la HDMI. Pentru cine nu este in cunostinta de cauza, un astfel de adaptor RCA HDMI este capabil sa converteasca semnalul RCA AV in semnal digital, iesirea fiind pe mufa HDMI.

Din punctul de vedere al pretului acestui convertor RCA la HDMI, el nu este piperat deloc, tinand cont de faptul ca isi face cu succes treaba. Pretul de achizitionare a adaptorului pe teritoriul tarii noastre variaza intre 90 si 170 de RON in functie de magazinul de unde va hotarati sa il achizitionati. Printre principalele functii si caracteristici pe care acest adaptor ni le ofera, mentionam –

  1. Chipsetul de generatie noua, de cea mai buna calitate.
  2. Se alimenteaza prin intermediul mufei USB, ceea ce inseamna ca nu mai este necesra nici o alta sursa de alimentare.
  3. Beneficiaza de sistemul de conectare Plug and Play, astfel incat instalarea adaptorului sa fie facila si sa nu fiti nevoit sa instalati nici un fel de driver.
  4. Rezolutia maxima suportata este de 1080p.
  5. Suporta DVI, Composite Video.
  6. Iesirea sa este sincronizata audio cu video.
  7. Suporta PAL, NTSC3.58, NTSC4.43, SECAM, PAL / M, PAL / N.
  8. Greutatea lui este mica respective 40 de grame iar dimensiunea lui pe masura – 66 x 55 x 20.
  9. Compatibil cu interfetele de intrare RCA – videoproiectoare, plasma, LCD-uri, console de jocuri, dvd playere, media playere etc

In pachetul producatorului veti descoperi convertorul de la AV RCA la HDMI, instructiunile de utilizare, precum si mufa de alimentare USB. Sistemul de conversie al acestuia este compatibil doar cu versiunea HDMI 1.3 sau cu versiunile anterioare. De altfel este foarte important de mentionat faptul ca acest convertor AV RCA la HDMI nu este capabil sa converteasca semnalul si invers, respectiv intrarea HDMI si RCA.