Cum receptionezi semnalul TV in Tuner

22. receptionare

In cazul in care te-ai decis sa iti cumperi un tuner tv dar nu stii cu ce se mananca acest tip de dispozitiv, in primul rand trebuie sa te informezi care este metoda de receptionare a semnalului tv in tuner. Este foarte important sa stii ca pentru a putea receptiona semnalul tv intr-un astfel de dispozitiv este necesar ca hardware-ul tunerului tv pe care ati pus ochii sa poata accepta semnalul. Tocmai acesta este si motivul pentru care atat calculatorul sau laptopul la care va hotarati sa va atasati un tuner tv cat si dispozitivul in sine, sa intruneasca cateva cerinte principale, dupa cum urmeaza –

  1. Viteza procesorului, memoria acestuia dar si capacitatile placilor grafice video. Acestea sunt cerintele minime pentru calculatorul sau laptopul pe care instalati tunerul tv, ele fiind trecute pe ambalajul dispozitivului.
  2. Hardware-ul cu care este construit tunerul tv, aici incluzandu-se si tipul de semnal pe care acesta este capabil sa il primeasca.
  3. In cazul in care primiti semnalul tv prin intermediul unei antene este necesar sa verificati si tipul de antena pe care o veti conecta la calculator.
  4. Aici trebuie sa aflati mai multe informatii de la providerul de cablu la care sunteti abonati.
  5. Ce tip de cablu aveti – digital DVB-C sau analog. In tara noastra cei mai multi provideri ne ofera cablu analog insa vremurile se schimba si multi dintre ei doresc sa ne ofere posturile tv si in semnal digital, acesta din urma beneficiind de o imagine mult mai clara si de un sunet stereo de calitate superioara.

Receptionarea semnalului tv in tuner depinde de mai multe cerinte iar daca considerati ca este timpul sa beneficiati si dumneavoastra de o astfel de tehnologie este important ca mai intai de toate sa discutati cu providerii la care sunteti abonati pentru a sti ce fel de semnal primiti prin cablu, ei fiind cei care va pot recomanda tunerul tv cel mai potrivit cerintelor dumneavoastra.