Cum sa iti confectionezi singur acasa Google Cardboard

14

Pentru cine nu stie, Google Cardboard sunt o pereche de ochelari virtuali pe care compania i-a inventat pentru pasionatii de gadgeturi care vor sa experimenteze lumea virtuala dar care nu detin resursele necesare pentru ca acest lucru sa fie posibil. Astfel, acesti ochelari au fost pusi la vanzare cu un pret nici mai mult nici mai putin de 10 dolari, acestia fiind confectionati pur si simplu din carton.

Angajatilor companiei Google le-a venit aceasta idee atunci cand au vazut ce scumpi sunt acesti ochelari de realitate virtuala pe piata gadgeturilor, lansand totodata si ideea ca cine nu dispune de banii de achizitionare a lor sa si-i poata confectiona singuri acasa. Pentru fabricarea lor nu aveti nevoie decat de doua lentile speciale care se gasesc de achizitionat pe internet la un pret infim, de o bucata de carton mai gros, niste elastic cu ajutorul caruia va puteti masura dimensiunile capului si lipi de cartonul respectiv, precum si de o foarfeca. Instructiunile de fabricare a acestui gadget se gasesc cu sutele pe internet, acestea fiind reprezentate prin tutoriale video. Cel mai bine ar fi sa cautati pe You Tube. Nu uitati ca inainte sa va apucati sa construiti acest dispozitiv electronic sa aveti la dispozitie si un smartphone pentru a masura dimensiunile cartonului. De asemenea, este recomandat ca telefonul dumneavoastra sa beneficieze si de NFC, ochelarii Google Cardboard VR interactionand cu aceasta tehnologie. In cazul in care nu aveti NFC puteti sa va ajutati de degete pentru navigarea aplicatiilor, lucru destul de obositor daca folositi ochelarii o perioada mai indelungata de timp. In plus, pentru o experienta cat mai usoara este bine sa va achizitionati o tastatura si un Bluetooth controller.

Dupa ce confectionarea ochelarilor virtuali a fost finalizata puteti sa ii conectati la smartphone-ul dumneavoastra si sa intrati pe aplicatia Cardboard pentru a explora o lume fascinanta, complet noua pentru dumneavoastra.