Cum stim care este cel mai bun sonar de pescuit

2

Pentru a beneficia cu adevarat de un sonar de pescuit trebuie sa aflam si cum sa ni-l alegem pe cel mai bun dintre ele. Trebuie sa stiti ca inainte de alegerea sonarului de pescuit ideal pentru dumneavoastra este necesar sa cunoasteti si apa unde pescuiti de obicei.

Inainte de a ne achizitiona un astfel de gadget este nevoie sa ne intrebam pe noi insine pentru ce avem nevoie de el. Astfel, trebuie sa ne gandim daca ne este necesar un sonar de pescuit doar pentru a verifica adancimea apei in care pescuim sau dorim ca acesta sa ne localizeze pestii din ea. Specialistii care isi exercita activitatea zilnica profesionala in acest domeniu ne recomanda ca la achizitia unui sonar de pescuit sa fim foarte atenti si sa nu cumparam un astfel de dispozitiv electric doar pentru ca pe el scrie sonar. La cumpararea lui trebuie sa citim instructiunile printre care frecventa si puterei sursei dar si care este domeniul de intrebuintare recomandat de catre producatorul sonarului de pescuit. De asemenea este foarte important de stiut ca sonarele de pescuit sunt fabricate pentru mai multe domenii de utilizare precum – pescuitul de la mal, cel maritim sau pescuitul din barca. Astfel, fiecare dintre aceste sonare de pescuit este fabricat cu caracteristici speciale pentru fiecare domeniu in parte. Pe scurt, daca obisnuiti sa pescuiti din barca dar va achizitionati un sonar de pescuit fabricat special pentru pescuitul de la mal, nu puteti avea mari asteptari de la el deoarece acesta nu este bun pentru dumneavoastra. De asemenea, aunci cand cumparati acest gadget verificati cu atentie si tipul palpatorului.

Din punctul de vedere al pretului pe care il au sonarele de pescuit, acestea pot varia de la 100 si chiar pana la 1000 de dolari, in functie de cat de performant este, de firma producatoare dar si de domeniul de utilizare, sonarele fabricate pentru pescuitul marinaresc fiind putin mai scumpe decat celelalte.