Date tehnice trepiede

18. descărcare

Se spune ca orice fotograf indiferent ca este amator sau profesionist, trebuie sa aiba in dotare un trepied. Acesta este un accesoriu de nelipsit atunci cand dorim ca pozele pe care le facem sa nu fie miscate, sa fie clare si de calitate superioara. Printre caracteristicile cele mai importante pe care trebuie sa le aiba un trepied, mentionam –

  1. Inaltimea

Atunci cand consideram ca este cazul sa achizitionam un trepied, trebuie intai sa ne gandim care este inaltimea pe care acesta trebuie sa o aiba, conform cerintelor noastre. La aceste tipuri de accesorii foto – video exista trei tipuri de inaltimi pe care trebuie sa le luam in considerare, respectiv inaltimea minima, maxima dar si lungimea pe care o are acesta atunci cand este transportat. Trepiedul trebuie sa fie suficient de inalt incat sa ne ajunga la nivelul ochiului, altfel ni se va parea foarte incomod. In cazul in care obisnuiti sa faceti fotografii macro, fiti foarte atent la inaltimea minima pe care o are trepiedul. Din punctul de vedere al inaltimii atunci cand trepiedul este strans, aceasta trebuie sa fie cat mai mica, ajutandu-va astfel la transportat accesoriul.

  1. Materialul din care este construit trepiedul

Un trepied construit dintr-un material de calitate va tine cu siguranta ani de zile. Majoritatea sunt fabricate din otel, aluminiu sau fibra de carton, acestea din urma fiind si cele mai scumpe.

  1. Greutatea maxima pe care o suporta trepiedul

Nu uitati ca atunci cand va decideti sa cumparati un trepied, mai intai de toate sa verificati care este greutatea aparatului dumneavoastra foto, cantarit impreuna cu cel mai greu obiectiv pe care il aveti in dotare. Fiecare trepied in parte este construit sa sustina o anumita greutate si astfel sa nu aveti surpriza ca cel pe care il cumparati sa nu poata sustina dispozitivul dumneavoastra foto.

  1. Coloana centrala

Exista trepiede cu manivela sau fara. Cele cu manivela sunt mai scumpe insa cu ajutorul lor iti poti apropia cat mai aproape de sol trepiedul, avantaj pentru fotografiile macro.

  1. Capul de prindere al dispozitivului foto

Pe piata exista trepiede de vanzare cu doua tipuri de capete de prindere – panoramice si capete de prindere cu bila. Este bine sa apelati la sfaturile unui specialist pentru a alege trepiedul cu capul de prindere optim pentru aparatul dumneavoastra foto.