De cine sunt produse smartwatch-urile

3

De-a lungul timpului ceasurile digitale au devenit de nelipsit la mainile tinerilor dar si la incheietura mainilor persoanelor mai in varsta. Smartwatch-urile sunt printre cele mai comune gadget-uri in ziua de astazi, acestea gasindu-se in diferite forme si marimi, fiecare dintre ele avand caracteristici si functii unice.

Pretul fiecarui model de smartwatch in parte difera in functie de model dar mai ales de producatorul acestuia. In ultimul timp din ce in ce mai multe branduri cunoscute sau nu pe piata internationala s-au axat pe producerea smartwatch-urilor. Piata producatoare de ceasuri inteligente este extrem de mare la ora actuala dar si competitia este destul de acerba. Printre companiile producatoare de ceasuri cele mai cunoscute care fabrica si smartwatch-uri este Samsung, aceasta fiind si prima companie de lume care a lansat in anul 2009 primul ceas telefon pe plan mondial. Sony Ericsson este o alta companie care produce atat telefoane cat si ceasuri care nu s-a lasat mai prejos cand a venit vorba de lansarea pe piata a smartwatch-urilor si astfel ca Samsung cu Sony Ericsson sunt mereu in concurenta atat cand vine vorba de telefoane cat si de ceasuri inteligente sau alte gadget-uri. De asemenea se pare ca piata smartwatch-urilor a inceput sa prinda contur si in randul companiilor care produc ceasuri de lux. Astfel, cunoscutul brand care produce ceasuri de lux TAG Heuer a lansat in anul 2016 modelul de smartwatch TAG Heuer Connected, un ceas inteligent Android Wear, foarte apreciat in randurile utilizatorilor.

Si piata romaneasca este dominata de revolutia smartwatch-urilor, astfel ca Vector Watch este ceasul inteligent de productie romana, gadgetul fiind conceput de catre Andrei Pitis. Acesta din urma a colaborat cu Joe Santana, omul care a fost timp de 7 ani directorul companiei Timex, una dintre cele mai prestigioase firme producatoare de ceasuri din lumea intreaga.

Producatori de smartwatch-uri sunt numerosi insa printre cei mai cunoscuti, mentionam – Samsung, Sony Ericsson, Apple, Motorola, LG, Swatch, Alcatel, Asus, Fossil, E-boda, Nike, Peeble, Razzer si Timex. Nu in ultimul rand si compania Google a devenit din ce in ce mai interesata de productia smartwatch-urilor.