De unde cumparati procesoarele

14. De unde cumparati procesoarele

Schimbarea procesorului este alegerea ideala atunci cand te-ai saturat sa rulezi doar jocurile vechi, sa vizionezi filme HD rar sau sa rulezi doar aplicatii care consuma putina memorie. Acestea pot fi un ajutor real atunci cand vine vorba de rularea ultimelor jocuri aparute pe piata din domeniu sau utilizarea aplicatiilor video – foto. In cazul in care esti decis sa iti schimbi laptopul sau calculatorul personal sau doar procesorul, trebuie sa te interesezi care este cel mai bun pentru tine conform configuratiei dispozitivului dar si unde il gasesti mai ieftin.

Atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga, in magazinele de profil din marile orase sau in mediul virtual vei gasi sa iti cumperi procesoare pentru laptorpuri, telefoane mobile sau calculatoare personale. Preturile acestora difera in functie de mai multe criterii precum – magazinul de unde achizitionati procesorul, mediul online fiind mult mai avantajos datorita faptului ca aici poti avea ocazia sa beneficiezi si de anumite reduceri mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, compania care il produce si caracteristicile sau functiile importante cu care acesta este construit. Trebuie sa stiti ca pe piata din domeniu exista doua mari companii amricane care se ocupa cu producerea procesoarelor pentru laptopuri sau calculatoare personale – AMD si Intel. Procesoarele celor de la Intel sunt mult mai performante insa pretul lor este destul de piperat iar cele de la AMD sunt mai ieftine insa se incalzesc mai repede sistemul lor de racire fiind mult mai zgomotos. In alta ordine de idei, procesoarele construite de catre persoanele care isi exercita activitatea zilnica profesionala in cadrul companiei Intel consuma mai multa energie decat cele produse de catre AMD insa si performantele lor sunt pe masura.

Preturile procesoarelor pentru telefoane mobile, laptopuri sau calculatoare personale lansate pe piata de catre Intel variaza intre 200 si 5000 de Ron iar cele de la AMD intre 150 si 3000 de Ron in functie de caracteristicile si funtiile sale cele mai importante precum numarul de nuclee sau frecventa de tact.