Declansatoarele pentru DSLR

12. Telecomanda-radio-pentru-aparatele-foto-DSLR

In cazul in care esti un pasionat in ale fotografiei si al filmatului, stii cu siguranta ca un declansator pentru DSLR este mai mult decat necesar daca obisnuiesti sa folosesti trepiedul sau sa faci expuneri lungi cu ajutorul filtrelor cu densitate neutra. Aceste accesorii foto – video mai sunt denumite tehnic si telecomenzi.

Pe piata din domeniu exista doua tipuri de declansatoare pentru DSLR, respectiv IR sau Radio, sau simplu cu fir sau Wireless. Scopul utilizarii unui astfel de accesoriu este acela de a face fotografii mai clare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca in momentul apasarii butonului de declansare nu mai apar vibratiile aparatului foto. Aceste tipuri de accesorii foto – video sunt perfecte mai ales pentru persoanele care obisnuiesc sa faca fotografii de la distanta, de grup etc sau pentru cei care fac poze cu expuneri lungi, noaptea, cand lumina nu este atat de puternica. In cazul in care sunteti obisnuiti sa folositi functia self – timer din meniul aparatului de fotografiat, puteti sa renuntati la ea fara nici o problema deoarece aceste accesorii isi fac foarte bine treaba, evitand cu precizie miscarea aparatului in momentul apasarii butonului de declansare. Specialistii recomanda ca declansatoarele pentru DSLR sa fie utilizate in special de catre persoanele amatoare din domeniul fotografiei, astfel incat acestea sa le ajute sa realizeze o fotografie identica cu cea a unui profesionist.

Printre cele mai importante functii si caracteristici pe care le poate avea un declansator pentru DSLR, mentionam –

  1. LED-uri indicatoare.
  2. Functie de auto – focus.
  3. Mod bulb si declansare automata la o anumita perioada de timp selectata de catre utilizator.
  4. Telecomanda cu antena extensibila pentru cresterea distantei de operare.
  5. Selector cu mai multi pini pentru alegerea canalelor de transmisie disponibila etc

Declansatoarele pentru DSLR pot fi achizitionate din magazinele de profil din marile orase sau de pe internet. Pretul lor variaza de la un magazin la altul, de la 100 la 1000 de Ron, in functie de mai multe aspecte precum producatorul fiecarui accesoriu foto – video in parte, caracteristicile si functiile speciale pe care produsul le are etc