Istoria mini-pc-urilor cu Android

6

Anul 2012 a fost emblematic pentru inventatorii gadgetorilor, pe piata aparand mini-pc-urile cu Android. Acestea mai poarta si denumirea de Android TV box si sunt capabile sa satisfaca chiar si cele mai pretentioase cerinte ale utilizatorilor obisnuiti sa fie la curent cu noile tendinte in tehnologie.

Mini-pc-urile cu Android au aparut datorita cresterii subite a cererilor pentru dispozitive inteligente capabile sa acceseze continutul online, sa permita instalarea jocurilor dar mai ales sa redea filmele de pe retea sau de pe mediile externe. In prima faza in care au fost lansate pe piata Android TV Box-urile aveau dimensiunile unor tablete, conectivitatea lor la televizor se realiza doar cu ajutorul HDMI-ului, majoritatea dintre ele nevenind la pachet cu o telecomanda speciala sau o detineau dar nu aveai la dispozitie decat cateva taste pentru a accesa anumite functii ale dispozitivului. Pe masura ce anii au trecut, persoanele care isi desfasoara activitatea profesionala in acest domeniu au reusit sa ne ofere la achizitia unui mini-pc si o telecomanda complexa atat fizica, cat si virtuala. Pentru cine nu este la curent, telecomenzile fizice ne ofera posibilitatea de a tasta pentru functiile de care avem nevoie iar cele virtuale sunt telecomenzile care detin aplicatii pentru smartphone. De asemenea, la un mini-pc putem folosi si o telecomanda de tipul air-mouse.

La inceput, carcasele din care erau confectionate aceste mini-pc-uri nu erau atat de finute insa cu timpul mini-pc-urile au ajuns sa fie la dimensiunile unui media player. Din punctul de vedere al chipseturilor folosite pentru fabricarea acestor gadgeturi in anul 2012, ele erau de nivelul unei tablete mai slabute. Cu timpul insa si chipseturile folosite pentru aceste gadgeturi au evoluat existand la ora actuala pe piata mini-pc-uri cu Android mult mai performante decat un desktop sau laptop scump.

Daca este sa analizam din punctul de vedere al raportului calitate-pret este important de mentionat ca mini-pc-urile cu Android sau Android TV Box-urile cum mai sunt ele denumite au un pret foarte mic spre deosebire de alte dispozitive inteligente de acest tip, unele dintre acestea costand chiar mai putin decat un smartphone, un laptop sau un desktop.