Media Player – Functii si caracteristici populare

6

In functie de producatorul spre care optam atunci cand vrem sa cumparam un media player, acesta poate detine functii si caracteristici unice sau nu. Tocmai acesta este si motivul pentru care e bine sa analizam modelul de media player spre care ne-am orientat, sa citim review-urile celor care le-au testat si mai ales sa citim cu atentie caracteristicile si functiile ce sunt scrise pe ambalajul acestui gadget.

Printre cele mai populare functii si caracteristici pe care le detin media playerele actuale de pe piata, mentionam –

  1. Inregistrarea – De la caz la caz, un media player poate avea functia de inregistrare, in general cele care sunt dotate cu tuner TV. Inregistrarea este importanta daca nu poti viziona o anumita emisiune si doresti sa o inregistrezi, aceasta putand fi manuala sau programata in functie de producator.
  2. Telecomanda – Aceasta este independenta de televizor si poate fi de mai multe tipuri, una simpla ce foloseste doar la navigat prin meniu, alta care poate fi utilizata sub forma de mouse sau chiar telecomanda care are incorporat un microfon si care te poate ajuta prin intermediul comenzilor vocale.
  3. Functia 3D a media playerului – Aceasta functie o au de obicei modelele mai scumpe, unele dintre ele venind la pachet si cu un set de ochelari speciali.
  4. Rezolutia – Anul 2016 a adus acestor gadgeturi rezolutie maxima HD sau Full HD insa exista pe piata si modele de media playere care nu suporta aceasta rezolutie. Cu toate astea au aparut deja modele care ruleaza la rezolutia 4K insa pentru a le putea utiliza la maxim veti fi nevoiti sa va achizitionati si un televizor pe masura.

Dimensiunea – Atat in magazinele online cat si in cele offline veti descoperi sute de modele de media playere de dimensiuni mai mari sau mai mici. La moda sunt insa cele de forma unui stick USB, mai ales datorita faptului ca nimeni nu isi mai doreste sa isi incarce casa cu tot felul de gadgeturi de dimensiuni mari si incomode