Media Player integrat in Smart TV

7

Aproape toate televizoarele aparute in Romania de 8-9 ani au incorporate in ele un media player. In functie de brand, de model si de banii pe care i-ati cheltuit la achizitionarea lui, aceste media playere pot fi mai performante sau nu. Cu toate astea putini dintre noi si-au permis sa cheltuiasca o avere pe un Smart TV mai mult de 2000 – 3000 de Ron nedand pe el, astfel incat nu putem avea pretentii la playerul integrat la acesti bani.

Cert este ca aproape toate Smart TV-urile pot reda fisierele MP3 sau pe cele AVI insa ce ne facem daca avem in colectia personala si filme sau muzica in alte formate decat media playerul integrat in televizorul nostru accepta?! Atunci este momentul sa ne achizitionam si un media player care daca are si o dimensiune redusa nici macar nu se va observa in spatele televizorului. Este adevarat ca avem mai multe optiuni la dispozitie, putandu-ne achizitiona un DVD sau un Blu-Ray si ele avand integrate un media player insa nu merita sa ne complicam existenta cu zeci de telecomenzi si gadgeturi imprastiate pe comoda unde tinem televizorul. In plus, majoritatea Smart TV-urilor si a DVD-urilor nu detin si un decodor DTS, asta semnificand ca nu vom putea auzi sunetul la un film care are coloana sonora in acest format. De asemenea, procesoarele media player-elor integrate sunt deseori slabe si nu sunt capabile sa ruleze perfect orice fisier video. In plus, nici cu interfata grafica pe care acestea o au nu ne putem obisnui, neexistand optiunea de ordonare a dosarelor, de schimbare a fontului sau de schimbare a iconitei.

Diferentele dintre un media player integrat si unul portabil sunt numeroase, acesta fiind si motivul principal pentru care specialistii recomanda achizitionarea unui astfel de gadget pentru rularea filmelor, redarea muzicii sau vizualizarea fotografiilor din colectia personala.