Mini-pc – Aria de utilizatori

3

Din ce in ce mai multi oameni au inceput sa opteze pentru mini-pc-uri. Aria utilizatorilor a acestora se extinde pe zi ce trece, ajungandu-se ca astazi ele sa fie folosite frecvent atat de catre adolescentii si tinerii care prefera sa le ia in ghiozdan sau geanta pentru a le avea tot timpul la indemana oriunde ar merge dar si de catre persoanele mai in varsta carora li se pare mult mai comod sa utilizeze mini-pc-urile in detrimentul laptop-urilor datorita faptului ca nu mai au nevoie de atat de multe cabluri.

Cu toate acestea, adolescentii si tinerii prefera mult mai mult mini-pc-urile. Ele sunt foarte usor de transportat si de manevrat astfel incat pot fi luate la scoala pentru crearea unui proiect, in fata blocului sau in parc pentru a putea viziona videoclipuri de pe YouTube, pentru a-si putea verifica mesajele de pe site-urile de socializare etc Oamenii de afaceri sunt si ei pe lista persoanelor care prefera sa achizitioneze un mini-pc in loc de un laptop sau un desktop, mai ales datorita usurintei cu care el poate fi transportat. Acestia obisnuiesc sa participe in cea mai mare parte a timpului in care isi desfasoara activitatea profesionala la sedinte, fiindu-le mult mai comod sa aiba dupa ei un mini-pc cu ajutorul caruia pot face aceleasi lucruri pe care le fac si cu un laptop sau desktop.

Procentul persoanelor mai in varsta care utilizeaza mini-pc-urile este semnificativ mai mic spre deosebire de cel al tinerilor si adolescentilor dar asta nu inseamna ca ei nu sunt incantati de aceste mici gadgeturi. Majoritatea dintre ei insa prefera sa se axeze pe utilizarea unei tablete in cazul in care au nevoie de portabilitate la calculator decat sa treaca de la laptop sau desktop la utilizarea mini-pc-urilor.