Mini-Pc-ul – Ce este el

1

In ziua de astazi majoritatea dintre noi detinem acasa un calculator personal sau un laptop. Cu toate acestea, multi dintre noi nu stiu ca si mini-pc-urile sunt o alegere minunata atunci cand vine vorba de achizionarea unui calculator si mai ales, nu stiu exact ce sunt ele.

Mini-Pc-urile sunt alegerea ideala pentru persoanele care au nevoie in permanenta de un calculator cu ei. Ele sunt mult mai flexibile din punctul de vedere al portabilitatii lor si fac exact acelasi lucru ca si laptop-urile sau desktop-urile, uneori chiar mai mult. Acestea pot fi mai usor manevrabile datorita greutatii lor, marimea mini-pc-urilor permitandu-ne sa il putem cara cu noi peste tot, in geanta, in servieta etc De asemenea, ele au fost create special pentru a consuma cat mai putina energie posibila astfel incat sa nu fim nevoiti sa stam toata ziua dupa noi cu cabluri pentru a ne incarca dispozitivele.

Denumirea lor stiintifica este Nettopuri, acestea nefiind prea folosite de utilizatori pana de curand, mai ales datorita pretului lor putin mai piperat spre deosebire de laptopuri sau desktop-uri. Astazi pretul lor a scazut semnificativ, fapt care a dus la o crestere de cumparare uriasa. Marele avantaj pe care mini-pc-urile il prezinta este acela ca majoritatea dintre ele sunt prevazute cu WIFI sau Bluetooth sau chiar cu ambele, astfel incat nu mai esti nevoit sa umbli cu multe cabluri dupa tine in cazul in care doresti sa te conectezi la internet, singurele de care ai nevoie fiind cablul de alimentare si cel HDMI, daca doresti sa te conectezi cu mini-pc-ul la monitor sau la televizor. In rest, toate perifericele se pot conecta la Wireless. Singurul incovenient pe care il are un mini-pc este acela ca nu dispune de o unitate optica pentru instalarea Windows-ului, acest lucru putand fi posibil numai cu ajutorul unui stick USB bootabil sau prin intermediul unei unitati optice externe. Acesta este si motivul pentru care la achizitionarea lui nu vei avea instalat Windows-ul.

Din punctul de vedere al producatorilor acestor gadgeturi, gama este extrem de variata, majoritatea producatorilor de laptopuri si desktop-uri fabricand si mini-Pc-uri.