Ochelari VR – Specificatii tehnice generale

19

Ochelarii de realitate virtuala nu mai sunt de multa vreme o noutate pentru pasionatii de gadgeturi sau pentru utilizatorii de rand. Gasindu-se de cumparat in diferite culori, forme si marimi, fiind produsi de companii care de care mai cunoscute pe teritoriul tarii noastre sau peste hotare, multi dintre noi nu stim la care model sa ne oprim atunci cand dorim sa ne achizitionam un astfel de gadget. Astfel, specialistii care isi desfasoara activitatea profesionala in acest domeniu ne recomanda ca inainte sa ne decidem la un model anume numai datorita aspectului pe care acesta il poate avea, sa cunoastem care sunt specificatiile tehnice generale ale ochelarilor de realitate virtuala –

  1. Compatibilitatea cu telefonul inteligent – Unele perechi de ochelari VR nu sunt compatibile cu orice smartphone de pe piata, atat din punctul de vedere al dimensiunii sau al sistemului de operare pe care il ruleaza, cat si din punctul de vedere al brand-ului produsului. De exemplu cei de la compania Samsung se remarca prin intermediul ochelarilor Samsung Gear care nu sunt compatibili decat cu telefoanele Samsung S6, S6 Edge, S6 Edge Plus sau Note 5.
  2. Senzorii de care au nevoie smartphone-urile pentru a rula toate aplicatiile si jocurile ce se gasesc de descarcat in magazinul Google Play sau in App Store sunt – Gyroscope, Proximitate, Accelerometru sau Touchpad.
  3. Unghiul de vizualizare – cu cat mai mare, cu atat mai buna experienta utilizatorului in lumea virtuala.
  4. Butonul de control al volumului. In functie de fiecare producator in parte, ochelarii de realitate virtuala pot avea unul sau mai multe butoane sau chiar deloc. Si aici la fel ca in cazul unghiului de vizualizare, cu cat mai multe butoane cu atat mai bine.
  5. Butonul de focalizare manuala.
  6. Conectivitatea gadgetului – Unele perechi de ochelari virtuali se conecteaza prin USB, altii prin Micro-Usb etc

In concluzie, nu luati decizii pripite atunci cand cumparati un astfel de dispozitiv inteligent fara sa ii consultati detaliile tehnice.