Procesor AMD sau Intel

12. cum-alegi-un-procesor-AMD-Intel

Indiferent daca vorbim de companiile americane Intel sau AMD, cert este ca persoanele care isi exercita activitatea zilnica profesionala in cadrul acestor firme incearca zi de zi sa satisfaca toate cerintele clientilor, concurenta dintre cele doua companii fiind destul de acerba. Cu toate acestea ce ne facem atunci cand suntem nevoiti sa ne schimbam procesorul laptopului sau calculatorului personal, la care dintre cele doua firme apelam pentru achizitionarea unui procesor nou?!

Cel mai important pas pe care trebuie sa il faci in acest sens este acela de a te gandi bine ce fel de procesor ai nevoie. Din punctul de vedere al diferentei dintre cele doua companii trebuie sa va spunem ca fiecare in parte s-a profilat pe un anume segment. Astfel ca AMD s-a axat mai mult pe raportul calitate – pret al procesorului iar cei de la Intel au considerat ca este mai bine sa lanseze pe piata din domeniu procesoare mai piperate la pret dar in acelasi timp si mai performante. Trebuie sa mai stiti ca in cazul in care va decideti sa cumparati un procesor nou la reducere de la compania americana AMD, in dispozitivul unde urmeaza sa il instalati este impetuos necesar sa detineti si o placa de baza cu chipset AMD. Acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte faptului ca procesoarele de la AMD ruleaza doar placi video Radeon.

Din punctul de vedere al rapiditatii de care dau dovada procesoarele cumparate de la ambele firme, cele de la Intel sunt mult mai rapide iar rezultatele testelor care s-au facut pe ele sunt mult mai promitatoare. De asemenea, solutiile de racire pentru AMD sunt mult mai zgomotoase spre deosebire de cele de la Intel, lucru datorat faptului ca procesoarele celor de la AMD se incalzesc mult mai repede spre deosebire de celelalte.

In concluzie, atat compania Intel cat si AMD construiesc procesoare de calitate, pretul celor de la AMD nefiind atat de piperate precum sunt cele de la Intel. De partea cealalta insa stau procesoarele celor de la Intel care sunt mult mai peformante si nu se incalzesc atat de repede.