Reguli de utilizare a dronelor pentru uzul personal

8

In cazul in care esti un pasionat de dispozitive inteligente si vrei sa iti achizitionezi o drona pentru a o testa, trebuie sa stii ca cele comercializate pentru uzul personal au anumite reguli. Aceste reguli trebuie urmate cu strictete pentru a nu risca sa comiti o infractiune si sa platesti scump pentru ea.

In functie de fiecare tara in parte exista anumite reguli de utilizare a unei drone civile. Spre exemplu in unele zone chiar daca iti cumperi o astfel de jucarie inteligenta este necesar sa primesti semnatura pe o autorizatie speciala care iti permite sa lansezi drona in spatiul aerian. De fapt, cam in fiecare tara din lume persoana care vrea sa profite de pe urma acesui gadget este nevoita sa respecte multe obligatii si responsabilitati, dupa cum urmeaza –

  1. Este interzis sa lansezi o drona in apropiere de un aeroport sau de un spatiu militar.
  2. Viata privata este respectata atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga asa ca este interzis zborul dronelor la o altitudine mica pe un spatiu privat, altfel riscand sa se incalce drepturile omului la libertate.
  3. Fiecare drona in parte are instructiunile ei si astfel nu ai voie sa depasesti nici greutatea dar nici sa zbori mai sus decat este permis.
  4. Zborul unei drone poate fi programat sau nu in functie de fiecare model in pare insa in unele tari este interzis sa lasi drona singura fara sa o urmaresti, fiind nevoie sa o supraveghezi instant. In cazul in care ignori aceasta responsabilitate, risti sa ramai fara dispozitiv.
  5. In orice tara din lume este obligatoriu ca atunci cand folosesti o drona aceasta sa fie la o distanta mare de oameni, de cladiri si mai ales de vehicole, pentru a nu risca producerea de accidente.