Sfaturi pentru achizitia celui mai bun procesor

3. Sfaturi pentru achizitia celui mai bun procesor

In cazul in care crezi ca este cazul sa iti schimbi vechiul laptop sau calculator personal cu unul nou, mai intai de toate trebuie sa verifici daca procesorul din care dispozitivul este construit intruneste toate cerintele pentru ca acesta sa poata functiona rapid si fara erori. Acesta este si motivul principal pentru care este necesar ca inainte sa iti achizitionezi un dispozitiv de acest gen sa tii cont de sfaturile persoanelor care isi exercita zilnic activitatea profesionala in acest domeniu, ei sfatuindu-te care este cel mai bun procesor pentru laptopul sau desktop-ul tau. Asadar, iata ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un procesor –

  1. Frecventa de lucru a procesorului – Aceasta mai prezinta denumirea si de frecventa de tact, semnificand de fapt capacitatea procesorului de prelucrare a datelor. Sistemul de masurare a frecventei de lucru este Mhz, megaherti. Cu toate acestea, datorita tehnologiei avansate din zilele noastre frecventele au fost multiplicate, astfel ca azi sistemul de masurare a frecventei de tact este Ghz, gigaherti.
  2. Socket-ul – Aceasta componenta asigura compatibilitate dintre placa de baza si soclu.
  3. Cooler-ul – Cooler-ul este cea mai importanta componenta a unui dispozitiv datorita faptului ca acesta asigura racirea lui. Trebuie sa stiti ca fiecare procesor consuma o anumita energie si cu cat este mai mare acesta, cu atat mai mult este important sa avem un cooler capabil sa raceasca calculatorul sau laptopul. In plus, cooler-ul achizitionat trebuie sa fie destinat respectivului CPU.
  4. Front Side Bus – Cu denumirea prescurtata de FSB, acesta asigura comunicarea dintre placa de baza si procesor. Asadar este foarte important ca viteza de transfer sa fie mare pentru ca si procesorul sa poata opera cu o frecventa pe aceiasi masura.
  5. Cache Memory – Memoria Cache este importanta, respectiv cu cat aceasta este mai mare cu atat dumneavoastra puteti sa accesati mai facil informatiile vitale despre dispozitivul dumneavoastra.
  6. Compatibilitatea cu Memoria RAM – Atunci cand iti schimbi procesorul este cazul sa iti verifici si Memoria Ram a calculatorului personal sau a laptop-ului, deoarece la fel ca si in cazul FSB-ului, daca memoria RAM este insuficienta nici procesorul nu va functiona in parametrii lui optimi.