Smartwatch – Date tehnice generale

7

Ceasurile inteligente sunt extrem de cautate in ziua de astazi mai ales datorita faptului ca acestea sunt simplu de utilizat, astfel ca nu trebuie sa fii un maestru in ale gadgeturilor pentru a putea sa te folosesti de un smartwatch.

Din momentul in care acestea au fost produse pentru prima data si pana in ziua de astazi, tehnologia lor a fost in continua crestere, smartwatch-urile devenind din ce in ce mai performante. Fiecare companie in parte care se ocupa cu producerea ceasurilor inteligente a incercat sa atinga cat mai multe dorinte ale utilizatorului si de asemenea sa contruiasca un ceas care din punct de vedere tehnic sa nu creeze nici un fel de problema. Si aspectul dar si greutatea au avut o importanta uriasa pentru acestia, nedorindu-se ca greutatea smartwatch-urilor sa fie prea mare si utilizatorul sa nu il poarte din aceasta cauza. Din punct de vedere general dimensiunile ceasurilor inteligente nu depasesc 60 x 15 x 60 mm, variindu-se intre aceste valori. De asemenea, nici greutatea generala nu depaseste 300 de grame, pentru ca utilizatorul sa nu il considere prea greu de purtat la incheietura mainii. In general majoritatea smartwatch-urilor vin la pachet cu doua sau mai multe bratari, una mai usoara de silicon si alta mai eleganta care de obicei la persoanele de gen feminin contine pietre sau alte bijuterii.

Din punct de vedere tehnic productorii ceasurilor inteligente s-au ocupat mult de acest aspect. Astfel ca, majoritatea lor sunt construite dintr-un ecran LCD care este rezistent la zgarieturi, la praf si chiar la apa. Durata bateriilor variaza de la un smartwatch la altul, nivelul redus de utilizare fiind cam de 7 – 10 zile iar nivelul normal de utilizare pornind de la 2 si pana la 5 zile. Fiecare smartwatch in parte are un anumit sistem de operare, unele fiind android sau altele avand propriul lor sistem. Incarcarea se face prin intermediul unui micro USB, cablul venind la pachet cu ceasul. Majoritatea smartwatch-urilor au instalate pe ele aplicatiile cele mai importante, acestea variind de la ceas la ceas, insa utilizatorul isi mai poate instala si altele pe care le considera folositoare pentru el. In general, aplicatiile si pluginurile care sunt deja instalate pe dispozitiv ar fi – afisajul ceasului analog sau digital, prognoza meteo, gestionarea apelurilor, e – mailul, sms – urile, camera video si cea foto, notificari pentru apeluri sau  mesaje pierdute, twitter, calendar, carnet de notite, instagram, runtastic, programe de fitness sau de sanatate etc