Smartwatch-ul, un gadget mereu la moda

1

S-ar crede ca nu exista om sa nu fi auzit cuvantul smartwatch. Cu toate acestea sunt destul de multi care nu stiu exact ce este si la ce ne ajuta acest obiect atat de mediatizat de tineri si nu numai.

Smartwatch-ul este de fapt un ceas inteligent, cum reiese si din denumirea din limba engleza a acestuia. Mai exact, smartwatch-ul este o extensie a smartphone-ului, un obiect care indeplineste anumite functii ale telefonului mobil. Pe piata internationala sunt aparute numeroase modele de smartwatch-uri, fiecare dintre ele fiind capabile sa indeplineasca anumite cerinte ale utilizatorului care il achizitioneaza. In functie de model si de producator, fiecare smartwatch in parte poate sa afiseze anumite informatii pe ecran, precum ora digitala sau nu, e-mailul, notite importante, apeluri, mesaje, sa redea muzica din playlist-ul telefonului, sa inregistreze, sa faca poze sau video, sa arate vremea etc Ecranul unui astfel de ceas inteligent este de obicei de tip LED si poate sa fie de diferite forme sau marimi. Conexiunea prin care este sunt posibile toate aceste minuni este de tip bluetooth. Mai exact, pentru a ne fi de folos un smartwatch este necesar sa avem si un smartphone. Astfel, cele doua vor fi unite printre ele prin activarea bluetooth-ului. Dupa ce conexiunea este realizata, putem instala aplicatiile pe care le dorim pe smartwatch si astfel vom avea la incheietura mainii un ceas inteligent care nu ne va arata doar ora, ci si vremea sau alte informatii pe care noi le consideram folositoare. De mentionat este si faptul ca smartwatch-urile trebuie incarcate pentru a putea fi utilizate, acestea consumand baterie la fel ca si smartphone-urile.

In cazul in care nu sunteti inca decis daca sa va achizitionati un smartwatch sau nu, noi va spunem ca este destul de util mai ales pentru oamenii ocupati, care nu au timp destul sa caute prin geanta telefonul sa vada apelurile pierdute sau care sunt in sedinte si prefera sa nu deranjeze ceilalti participanti, uitandu-se discret la ceas pentru a vedea mesajele.

Producatorii acestor gadget-uri sunt multi, atat firme cunoscute, cat si firme necunoscute inca pe piata din Romania. De asemenea si modelele smartwatch-urilor sunt o multime, fiecare dintre ele fiind capabile sa afiseze anumite informatii pe care utilizatorul le considera importante pentru el.