Sonarele de pescuit – Date tehnice generale

9

Pescuitul este unul dintre cele mai obisnuite si mai interesante hobby-uri pe care le poate avea un om. Acesta te relaxeaza cu usurinta si in plus iti aduce si pesti pe masa de seara daca ai noroc si prinzi ceva. Acesta este si motivul pentru care au fost produse sonarele de pescuit, ele venind in ajutorul celor care nu prea au noroc sa vina intotdeauna cu sacosa plina de pesti sau celor care isi doresc o captura mai mare si mai interesanta.

In functie de fiecare firma producatoare de sonare in parte, aceste dispozitive electronice au mai multe optiuni sau nu insa datele tehnice sunt aceleasi la fiecare dintre ele. Toate sonarele de pescuit detin un display de calitate superioara, rezistent la apa, zgarieturi si praf, unele fiind de culoare alb-negru si altele colorate. GPS-ul este o caracteristica importanta pe care ar trebui sa o aiba fiecare sonar de pescuit insa unele au, altele nu. In general, dispozitivele electronice de pescuit care nu detin un tracker GPS beneficiazaa de sistem de operare Wireless. Marimea display-ului este si ea importanta atunci cand alegeti un sonar de pescuit, pe piata existand astfel de gadgeturi cu display-uri din ce in ce mai mari pentru o claritate si precizie mai buna. De asemenea, greutatea sonarului wireless de pescuit nu trebuie sa fie prea mare, nu ne dorim sa nu putem manevra dispozitivul atunci cand ne grabim.

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o aiba fiecare sonar de pescuit in parte este sonda Dual Beam sau nu, care poate fi detasabila la gadgeturile de pescuit care au si sonda wireless. De asemenea, cu cat mai multe frecvente cu atat mai bine, ele actionand direct asupra acoperirii mai mare a razei de pescuit in functie de unghiul de scanare. Alte optiuni care se mai gasesc la sonarele de pescuit de ultima generatie sunt – ultrascrool, split screen, fish symbol ID sau auto gain technology.