Tipuri de declansatoare pentru DSLR

13. descărcare

Declansatoarele pentru DSLR mai sunt numite si simplu, telecomenzi. Aceste accesorii foto – video sunt de mai multe tipuri, respectiv declansatoare pentru DSLR cu fir si fara fir, radio. Ele sunt folosite atat de catre persoanele care isi exercita activitatea zilnica profesionala in domeniul fotografiei cat si de catre amatori. Scopul de utilizare a acestor accesorii foto – video este ca pozele sa fie cat mai clar posibile datorita faptului ca nu mai esti nevoit sa atingi obturatorul camerei in momentul declansarii la apasarea butonului si nici sa mai folosesti functia din meniul aparatului denumita self – timer. Astfel, declansatorul pentru DSLR este ideal pentru cei care obisnuiesc sa faca expuneri lungi noaptea sau fac fotografii de grup etc

Telecomenzile cu fir au in dotare un cablu care va permite sa declansati la distanta pe care o are respectivul cablu. Telecomenzile fara fir nu au nevoie de acel cablu pentru conectarea la aparatul de fotografiat ele fiind la randul lor tot de doua feluri, respectiv – cu radio sau cu infra – rosu. Cele radio sunt si cele mai scumpe datorita faptului ca ele sunt cele mai performante de pe piata din domeniu. Sunt denumite asa datorita faptului ca utilizeaza semnal radio pentru a transmite comenzile pe care le dai de la telecomanda la aparatul de fotografiat. La randul lor, telecomenzile cu infra – rosu sunt denumite simplu si IR datorita faptului ca utilizeaza un receptor cu infra – rosu pentru transmiterea de la telecomanda pentru DSLR a comenzilor pentru aparatul de fotografiat.

Persoanele care isi exercita zilnic activitatea profesionala in domeniul fotografiei prefera totusi sa isi conecteze la aparatul foto – video pe care il folosesc un declansator pentru DSLR fara fir, radio, acesta avand mai multe avantaje, cel mai important fiind acela ca accesoriul iti permite sa te afli in orice pozitie fata de aparat in momentul apasarii butonului de declansare. Telecomenzile fara fir, IR nu iti permit acest lucru datorita faptului ca razele infra – rosii sunt omnidirectionale si nu ne permit sa transmitem comenzi catre camera foto – video prin intermediul telecomenzii decat daca stam in fata senzorului.