Tuner Tv digital sau analog?!

9. Tuner TV Digital sau Analog

Atunci cand te decizi ca este cazul sa fii si tu in pas cu noua tehnologie existenta pe piata si sa iti achizitionezi un tuner tv intern sau extern sunt mai multe lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a alege dispozitivul care se potriveste cel mai mult nevoilor tale. Astfel, una dintre aceste decizii este alegerea unui tuner tv de tip digital au al unuia simplu de tip analogic. Trebuie sa stii ca acest dispozitiv de tip digital transmite oricum si semnalul analogic, cea mai mare diferenta intre ele fiind pretul, cel analogic fiind putin mai ieftin decat cel digital.

In zilele noastre sunt putini provideri de cablu care isi exercita activitatea profesionala pe teritoriul tarii noastre care redau si in semnal digital. Cu toate acestea exista promisiuni ca in viitorul apropiat toti providerii de cablu din Romania vor reda televiziunea HD. Acesta este si principalul motiv pentru care este mai indicat sa isi achizitionezi un tuner tv digital, el fiind capabil sa transmita atat semnal analogic cat si digital. Tunerul tv analogic este indicat persoanelor care sunt abonate la providerii de cablu care transmit in modul analogic asa ca daca crezi ca nu o sa ai prea curand programe HD la providerul la care esti abonat acum, nu e nici un motiv sa iti achizitionezi un dispozitiv de acest tip digital pe care nu o sa il folosesti prea curand.

Pretul este o alta diferenta importanta atunci cand vine vorba sa alegi intre un tuner tv digital si unul analog, dispozitivul digital fiind putin mai scump decat celalalt insa nu exagerat. In functie de preferintele pe care le ai, de providerul la care esti abonat si de cat de mult esti convins ca vei folosi un tuner tv in viitor, poti alege acel dispozitiv care este compatibil nevoilor tale. Expertii recomanda totusi sa nu te zgarcesti la bani si sa iti cumperi un tuner tv digital, acesta fiind capabil sa redea ambele semnale, mai ales datorita faptului ca pe viitor majoritatea providerilor de cablu din Romania vor reda programele in semnal HD.