Tuner Tv intern sau extern?!

8. TV Tuner Extern sau Intern

Indiferent daca vorbim despre un tuner tv extern sau intern, cert este ca aceste tipuri de dispozitive sunt din ce in ce mai cautate si mai apreciate atat de catre iubitorii de televiziune prin cablu de pe teritoriul tarii noastre cat si de catre cei din lumea intreaga. Chiar si asa exista insa multe persoane care nu au in dotare un astfel de tuner tv dvb-c dar care vor sa isi achizitioneze si nu stiu care dintre ele este mai bun, un tuner tv intern sau unul extern. Aceasta este de fapt si prima decizie pe care esti nevoit sa o iei atunci cand crezi ca este timpul sa fii si tu in pas cu tehnologia si sa iti cumperi un astfel de dispozitiv.

Tunerul tv intern este mult mai ieftin spre deosebire de cel extern datorita faptului ca nu este portabil si se monteaza in interiorul calculatorului pe care il ai acasa. In cazul in care stii ca esti pe cale sa iti schimbi computerul personal in urmatorii ani este totusi indicat sa iti cumperi un tuner tv extern. Daca ramai totusi la ideea ca tunerul tv intern este cea mai buna optiune pentru tine atunci trebuie sa stii ca acesta se monteaza prin intermediul unui conector de tip PCI sau PCI – Express.

Tunerul tv extern este mult mai cautat de catre cei obisnuiti cu aceasta tehnologie mai ales datorita portabilitatii sale. Acesta se prezinta sub foma unui stick USB si poate fi montat la mai multe calculatoare. Cu toate astea, pretul unui astfel de dispozitiv extern este mult mai piperat spre dosebire de tunerul tv intern. Cel extern este preferat mai mult de catre utilizatorii de laptopuri si de catre cei care obisnuiesc sa isi schimbe calculatorul de tip desktop de la an la an.

In concluzie fiecare tuner tv, indiferent daca vorbim de cel extern sau de cel intern are propriile sale avantaje si dezavantaje, ramanand la latitudinea fiecaruia dintre noi care este tunerul tv cel mai potrivit pentru noi, atat din punctul de vedere al pretului sau cat si din cel al utilizarii sale de zi cu zi.