Unde pot fi folosite dronele

7

Aria de utilizare a dronelor se extinde pe zi ce trece, ele fiind foarte apreciate de catre pasionatii de gadgeturi in ciuda faptului ca la noi in tara au aparut mult prea tarziu. Persoanele care adora dispozitivele inteligente si care au testat deja o drona sunt de parere ca folosite ca si uz personal ele iti pot face viata mai distractiva si mai interesanta. Printre domeniile de munca cele mai des intalnite unde se folosesc astfel de gadgeturi, intalnim fortele de securitate publica precum politia, pompierii, protectia civila sau MAPN, administratiile publice, agentii imobiliare, institutii de cercetare, de agricultura, jurnalism etc Bineinteles ca acestea pot fi folosite si de catre utilizatorul de rand, fara nici o restrictie.

Unde si la ce pot fi folosite dronele, va spunem dupa cum urmeaza –

  1. La combaterea imigratiilor ilegale, dronele fiind montate in apropierea granitelor.
  2. La masuratorile meteorologice de orice fel.
  3. In cazul unor calamitati naturale precum cutremure, incendii sau inundatii dronele sunt utilizate la transportul obiectelor mai micute precum apa, hrana etc
  4. In jurnalism de catre cei care isi doresc sa emita stiri live de la locul unui accident, la transmiterea unui eveniment sportiv, a concertelor etc
  5. In armata pentru bombardarea unor anumite tinte sau pentru patrunderea in locuri neaccesibile soldatilor.
  6. Pentru a monitoriza culturile agricole.
  7. Dronele sunt folosite si pentru asistenta si ajutor in cazul in care o persoana nu stie cum sa scape dintr-o anumita situatie intr-un loc in care nu sunt oameni.
  8. Pentru inspectarea vegetatiei dintr-o anumita zona, a animalelor si depistarea incendiilor in faza incipienta etc

Dronele pot fi folosite si in scopuri civile de catre omul de rand insa acestea au mai putine caracteristici, nefiind atat de performante spre deosebire de cele care sunt in posesia anumitor institutii.