In unele tari dronele sunt interzise

9

De cand au fost fabricate pentru prima data si pana acum cand au ajuns sa fie folosite de aproape toata lumea, dronele au iscat o adevarata controversa atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga. Acesta este si motivul principal pentru care dispozitivele inteligente au ajuns ca in unele tari sa fie cu totul interzise, cu mentiunea ca oricine incalca aceasta lege sa fie pedepsit aspru.

Cum pot niste gadgeturi atat de simpatice sa fie interzise in unele zone din lume?! Ei bine, va spunem noi. Pe cat de interesanta ar parea aceasta jucarie, pe atat de periculoasa poate fi din mai multe puncte de vedere. Tocmai din aceasta cauza legislatia privind utilizarea dronelor este inca in faza incipienta, existand mult de lucru pana la finalizarea ei. Utilizarea dronelor nu este vazuta cu ochi buni de catre multi oameni mai ales datorita faptului ca ele fac posibila invadarea spatiului privat cu o usurinta care iese din sfera normalului. Acestea pot sa supravegheze anumite persoane sau institutii ori pot spiona, lucru neacceptat de catre nici un om fara consimtamantul dat. De asemenea, dronele au fost interzise in mai multe tari din cauza ca ele pot usura munca teroristilor sau ca prin intermediul lor se pot face infractiuni mult mai simplu si mai rapid.

Exista unele tari din lume care nu dau autorizatia de zbor a unei drone decat dupa momentul in care persoana care vrea sa o obtina este supusa unui anumit test si il trece. Acest lucru nu este unul rau, mai ales datorita faptului ca au existat multe cazuri in care din cauza unor conditii nefavorabile din punct de vedere meteo, a inconstientei, a neatentiei sau pur si simplu din vina unui bug la softul gadgetului oamenii au fost loviti de catre ele ori s-au produs coliziuni intre vehicole.