Viitorul smartwatch-ului

6

Desi ceasurile inteligente au fost produse cu mult timp inainte ca multi dintre noi sa afle ca macar exista aceasta tehnologie, asta nu inseamna ca au fost doar niste inventii pe moment, viitorul lor preconizandu-se destul de promitator.

Atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga, marile companii producatoare de smartwatch-uri au anuntat deja ca piata ceasurilor inteligente se va dubla in anii care urmeaza. Conform explicatiilor purtatorilor de cuvant ale firmelor care produc ceasuri inteligente, dublarea pietei acestora se va datora in cea mai mare parte utilizatorilor deoarece din ce in ce mai multi oameni, indiferent de varsta, opteaza pentru a achizitiona un smartwatch. Si pe teritoriul Romaniei se va intampla acelasi lucru, reprezentantii companiei Evolio anuntand deja ca potentialul pe segmentul smartwatch-urilor este in continua crestere. Acestia au mai anuntat printr-un comunicat de presa ca datorita cresterii uriase de cerere a ceasurilor inteligente, conform evaluarilor, valoarea de piata va depasi pragul de 10 milioane de euro in viitorul apropiat. De asemenea, conform calculelor facute de ei, in urmatorii 5 ani smartwatch-urile vor continua sa apara pe piata atat pe teritoriul tarii noastre cat si in alte tari din lumea intreaga, echipamentele weareables urmand a fi cautate din ce in ce mai multi oameni si mai ales aceste ceasuri.

Viitorul se preconizeaza a fi destul de potent din punct de vedere financiar in privinta ceasurilor inteligente, acest fapt tragand dupa sine si o crestere a tehnologiei, smartwatch-urile urmand a fi si mai interesante din punct de vedere tehnic decat au fost pana acum.