WHERECOM S3 – Smartwatch pentru persoanele in varsta

8

Producatorii ceasurilor inteligente de la Omate si-au propus ca in acest an sa atinga si pragul utilizatorilor acestor gadgeturi care nu mai sunt la prima tinerete, astfel ca au fabricat primul ceas din lume care este destinat exclusiv persoanelor de varsta a doua si a treia.

Dispozitivul a fost construit in asa fel incat sa atinga toate nevoile persoanelor mai in varsta, caracteristica cea mai importanta a acestor smartwatch-uri fiind butonul de SOS pe care ceasul il detine la exteriorul lui. Prin apasarea acestui buton, persoanele mai in varsta care au probleme de sanatate sau care sunt in pericol si au nevoie de ajutor, pot fi gasite de apropiati foarte usor. Pentru ca acest buton sa fie functionabil este totusi necesar ca la achizitionare acestui gadget utilizatorul sa aleaga o lista de contacte pe care sa le selecteze pentru a apela in caz de urgenta, acestora afisandu-se pozitia geografica a celui care apasa pe butonul SOS, cu ajutorul GPS – ului cu care ceasul vine incorporat. De asemenea acesta detine si conectivitate 3G.

Wherecom S3 vine cu un sistem de operare Android si cu multe aplicatii si pluginuri preinstalate precum notificari ale prognozei meteo, de SMS-uri, E-mailuri si apeluri pierdute dar si cu notificari pentru ca utilizatorul sa nu uite sa isi ia medicamentele. Smartwatch-ul a fost construit special pentru persoanele in varsta, designe-ul sau fiind simplu si meniul la fel, acesta fiind foarte usor de folosit. Procesorul smartwatch-ului este un MediaTek de 1 GHz, avand o memorie RAM de 512 MB si o memorie externa de stocare de 4 GB. Din punctul de vedere al bateriei sale acesta beneficiaza de o autonomie de 3 zile, bateria fiind de 600 mAH.

Din luna septembrie a acestui an smartwatch-ul Wherescom S3 va putea fi achizitionat de doritorii de pe teritoriul Europei, pretul acestuia fiind de 150 de Euro, un pret relativ mic tinand cont de caracteristicile si functiile pe care acest ceas inteligent il ofera utilizatorilor.